Cum să decorezi restaurantul de Crăciun – tendințe 2021/2022
Tendințele actuale în design interior înclină către decorurile minimaliste, chiar și pentru decorul de Crăciun. Stilul etno-minimalist, atât de apreciat de arhitecții de la Grosu Art Studio, se potrivește perfect cu această sărbătoare de familie.
În primul weekend din decembrie 2021, Eugenia Fifere, owner Muguri de Pin și colaboratoare Grosu Art Studio, a conceput pentru biroul nostru din București un set-up în acord cu proiectele în stil etno-minimalist pe care le semnăm. Decorul a fost creat atât ca o surpriză pentru colegii noștri, cât și pentru a servi drept sursă de inspirație restaurantelor sau spațiilor comerciale care vor să își surprindă clienții cu un colț de Crăciun.
Un alt fel de decor de Crăciun: brazi fără nici o podoabă
Pentru că iubește natura și crede cu tărie în puterea ei, Eugenia a folosit pentru amenajarea festivă doar elemente naturale. A ales în total cinci brazi și a decis să îi lase goi, fără nici o podoabă, o decizie curajoasă și atipică: în felul acesta, poți simți prezența vie a brazilor verzi și mirosul lor atât de special, pe care îl asociem cu sărbătoarea Crăciunului – mirosul este o ancoră emoțională puternică.
„Am creat acest decor în acord cu amprenta Grosu Art Studio. Am vrut să miroasă a brad, să fie poveste”, explică Eugenia.
Pentru a crea un decor de Crăciun în tendințe, etno-minimalist, Eugenia a integrat elemente vechi de 60-80 ani, recondiționate. Lemnul din care sunt lucrate reprezintă o prezență sinceră, autentică, în orice decor, iar obiectele ce poartă patina timpului sunt impregnate de sufletul celui care le-a lucrat.
Un alt material natural pe care îl folosim în proiectele noastre este lutul, așa că Eugenia a adăugat în decor câteva căsuțe din ceramică lucrate artizanal. Forma de căsuțe nu este aleasă la întâmplare, ci reprezintă o conexiune cu universul arhitecturii. Fiecare căsuță are o formă unică, inedită, inspirată de casele de hobbit: formele curajoase sunt o altă semnătură Grosu Art Studio, creăm deseori corpuri de iluminat de la zero, de exemplu, pentru restaurante.
O parte dintre piesele decorative sunt noi, dar se armonizează cu cele vintage deoarece sunt fabricate din același material: lemn masiv. Astfel, scenografia creată îmbină armonios vechiul cu noul.
Sfaturi pentru decorul de Crăciun în restaurante
An de an, majoritatea locațiilor HoReCa folosesc decorațiuni de Crăciun pentru a crea o atmosferă caldă, de sărbătoare. În felul acesta, le oferă un element de noutate clienților fideli și atrag atenția noilor clienți, care observă din stradă sau din Social Media decorul creat. E greu să reziști atmosferei de basm a Crăciunului.
Dacă urmează să îți decorezi restaurantul de Crăciun, sfatul Eugeniei este să reziști tentației de a folosi prea multe decorațiuni, luminițe, ghirlande și culori.
„Sfatul meu pentru cei care decorează acum un restaurant sau un spațiu public este să păstreze cât mai mult LINIȘTEA. Oamenii vin într-un restaurant pentru stilul lui, pentru că le place acolo, iar decorul trebuie păstrat indiferent de anotimp. Recomand, de aceea, un decor minimal, relaxant, nu vă temeți să puneți un singur brad cu o luminiță jos, lăsați natura să vorbească!”, este de părere Eugenia.
Pe lângă confortul vizual pe care îl oferă o astfel de abordare, un alt avantaj este acela al sustenabilității: de Crăciun, se cumpără și apoi se aruncă sute de mii de tone de plastic, care nu ajunge niciodată să fie reciclat. În plus, brazii artificiali sunt confecționați din policlorură de vinil (PVC), unul dintre cele mai toxice tipuri de plastic. Alegând exclusiv materiale naturale, într-o cantitate mai mică, te asociezi cu un stil de viață verde, apreciat de tot mai mulți consumatori.
Sperăm ca sfaturile și imaginile cu decorul de Crăciun 2021 din biroul nostru să te inspire! Urmărește-ne pe Social Media pentru mai multe idei și tendințe din industria ospitalității.
Read recent articles
7 Idei de marketing pentru restaurante de Crăciun