
Designul industrial pentru restaurante: o compoziție palpitantă pentru simțuri
Elemente care până acum ceva timp trebuiau ascunse sau acoperite, cum ar fi pereții din beton, grinzile sau țevile reprezintă cel mai nou trend în ceea ce privește designul interior de restaurante și cafenele. Stilul industrial de amenajare a apărut în anii 2000 din rațiuni economice, datorită faptului că nu necesita investiții subtanțiale. Apoi a fost adoptat și dezvoltat de designeri creativi, pentru ca acum să conducă topul tendințelor în ceea ce privește amenajările de restaurante, chiar și pentru locațiile fine dining.
Așadar, ceea ce a început inițial ca o necesitate, a evoluat către o tendință căutată de mulți pasionați de design interior.
Cum incluzi elemente de design industrial în amenajarea restaurantului
Pereții de cărămidă sau beton aparent și suprafețe metalice brute sunt esențiale pentru realizarea unei amenajări în stil industrial modern. Nouă ne place să adăugăm lemn care vine cu viață și căldură în orice spațiu și ”înmoaie” astfel duritatea elementelor industriale.
În ceea ce privește podelele, folosim mult lemn sau ceramică, iar dacă apelăm la piatră naturală, optăm pentru un terrazzo cu personalitate.
Plantele, canvasurile sau picturile murale sunt alte elemente cu care poți modela personalitatea unui local și îl poți aduce la viață.
HINT! Dacă apelezi la pereți nefinisați salvând o parte substanțială a bugetului pentru amenajare, poți investi în elemente de decor prețioase, chiar cu aspect luxuriant, pentru un contrast care intrigă și atrage în același timp.
Mobilierul pentru o amenajare în stil industrial
Mobilierul industrial reușește să evoce atmosfera unui depozit sau a unei fabrici readuse la viață, iar elementele vintage cum ar fi unelte sau mașini utilizate adaugă un plus de intrigă spațiului. Scaunele, mesele și barurile din lemn și metal sunt versatile și se potrivesc cu o varietate de stiluri, de la rustic la modern.
Stilului industrial nu se referă doar la ferestre mari cu rame metal negru, lemn brut nefinisat și cărămizi expuse, ci mai degrabă pe nuanțe neutre și texturi brute, încurajând utilizarea materialelor reciclate și a liniilor drepte. Tonurile de pământ și culorile neutre sunt alegeri populare de culori pentru mobilierul de restaurant în stil industrial, însă întotdeauna adăugăm o culoare de accent – roșu, turcoaz, verde.
Iluminarea restaurantului în stil industrial
Corpurile de iluminat reușesc să adauge un plus de fler spațiului, iar pentru restaurante, cafenele, baruri, etc., noi alegem întotdeauna lumină caldă, odihnitoare, care pune în valoare nu doar decorul, ci și mâncarea. Dacă pentru braserii și restaurante casual dining preferăm becurile Edison și lămpile minimaliste, pentru restaurante fine dining, alegem corpuri de iluminat prețioase, din sticlă transparentă sau opacă, cu forme sau detalii speciale.
După cum poți vedea în portofoliul nostru, designul interior în stil industrial poate lua multe forme, iar reușita proiectului stă în creativitatea designerului. Decorul în stil industrial împletește modernitatea elegantă și farmecul lumii vechi cu efectul texurilor organice, pentru a crea jocul perfect al contrastelor. Este unul din motivele pentru care credem că acest stil va mai rezista o vreme în industrie.
Read recent articles
Studiu de caz – cel mai bun restaurant din lume
Povestea MACE by Joseph Hadad: de la concept și denumire la strategia de livrare la domiciliu
Cum lansezi o afacere în domeniul ospitalității în plină criză economică
Cum faci angajări în HoReCa: 5 abilități pe care să le urmărești în procesul de recrutare