Minimalismul etnic, cel mai apreciat stil de design interior pentru restaurante post-pandemie

După un an în care am călătorit mai mult cu gândul și am socializat mai mult online, simțim nevoia de interacțiuni plăcute, nu doar cu oamenii, ci și cu spațiile la care ne raportăm. În acest context al creării unei noi realități sociale, designerii de interior de la Grosu Art Studio propun etno-minimalismul drept stilul care conturează în restaurante acea experiență caldă, primitoare și confortabilă de care avem atât de multă nevoie acum.

Ascensiunea etno-minimalismului în designul restaurantelor

În această lume super globalizată, în care totul este rapid, poluat, mercantil, în care cumpărăm lucruri doar pentru a le arunca, minimalismul etnic este ca un manifest pentru reducerea vitezei cu care ne trăim viețile. Este un semn că putem să trăim durabil, simplu și, totuși, modern. Acesta este un gând care ne-a încolțit în minte tuturor, într-un fel sau altul, în ultimul an. Și pe care noi l-am transpus în cele mai recente proiecte de design pentru restaurante.

etno minimalism restauranteStilul etnic, puternic ancorat în cultura și tradiția românească, creează un ambient profund personal, un ambient capabil să nască povești. Înserat cu moderație într-un interior de restaurant minimalist, acesta reușește să îl plaseze pe client într-un spațiu modern, primitor și presărat cu elemente care îi amintesc de origini.

Minimalism și moderație în utilizarea elementelor culturii naționale în designul restaurantelor

Probabil cel mai interesant aspect al etno-minimalismului este găsirea echilibrului perfect în care un întreg tezaur și istoria unei națiuni este prezent pretutindeni, dar spațiul, în ansamblu, este unul minimalist.

Tehnicile străvechi de prelucrare, cum ar fi țeserea, sculptarea, cioplirea și modelarea, aplicate materialelor precum lemnul, lutul, piatra sau metalul se armonizează cu spații curate, cu suprafețe elegante, rezultând o estetică contemporană. Prin această estetică, noi ne propunem să susținem artizanii locali, ale căror creații devin elemente-vedetă în interiorul restaurantelor.

Etno-minimalism: texturi, culori și multă lumină

Etno-minimalismul ca stil de design interior are menirea de a ne reconecta cu natura și spațiile naturale. În cromatică, acest obiectiv este îndeplinit prin folosirea culorilor neutre, a nuanțelor pământului și a plantelor naturale verzi.

Pe lângă cromatică și materialele folosite, textilele au o importanță deosebită în designul interior al etno-minimalismului. Astfel, acest stil propune materiale naturale precum in, lână sau bumbac, în care motivele tradiționale își fac apariția subtil.

Acest stil este despre calm și simplitate, iar iluminarea spațiilor este esențială. Pe lângă suprafețele vitrate generoase, folosim lumini ambientale calde, cu rolul de a pune în valoare nu doar decorul, dar și preparatele din farfurie.