BOA Kong Herastrau - arh. Victor Grosu_small (2)
Restaurant Boa Kong Herastrau - Grosu Art Studio - arh. Victor Grosu- Salon (4)

Nume: BOA KONG

Concept: Internațional

An: 2022

Suprafață totală: 1400 mp

Locație: Herăstrău, București

BOA Kong, situat în incinta Clubului BOA, este cea mai nouă locație din inima Herăstrăului, un restaurant de talie internațională care, credem noi, va schimba percepția asupra restaurantelor din România.

Echipa Grosu Art Studio a preluat proiectul după alți specialiști. Restaurantul cu specific pan-asiatic oferă o priveliște splendidă spre Lacul Herăstrău, iar elementele alese: lemn natural, beton, rășină, metal, mulți bonsai, toate aduc natura și senzația de junglă asiatică în interior.

Spațiul e unic în Herăstrău și în București: are o înălțime spectaculoasă (12,75 metri), iar punctul forte e cupola imensă, care inundă sala cu lumină naturală permanentă. Pentru amenajare, am combinat elemente artizanale (fiecare piesă a fost desenată manual de arhitectul Alexandru Păunescu) cu forme bionice, geometrii curate și tehnologie.

Barul central are forme rotunde și o grădină japoneză cu bonsai. Există de asemenea un bar cu sushi cu mâncare japoneză, în stil open kitchen: zona de bucătărie și cuptorul finisat cu alamă comunică vizual cu restaurantul și sunt puse în valoare de lumini.

BOA Kong Herastrau - arh. Victor Grosu_small (2)
BOA Kong Herastrau - arh. Victor Grosu_small (1)
BOA Kong Herastrau - arh. Victor Grosu_small (3)