Restaurant: Bolta Rece

Specific: Internațional

Data: 2021

Locație: Sibiu, România

La 162 de ani de la construirea sa, Restaurantul Bolta Rece, cel mai popular local al Sibiului de altă data, își pregătește relansarea sub un concept nou și devine principala destinație gastronomică pentru sibieni, dar și pentru turiștii concentrați în special în centrul vechi al orașului.

Noul proiect Bolta Rece este gândit ca un food market specific Europei de Vest, un concept culinar aflat în plină ascensiune, în care clienții pot servi masa în locație sau pot lua la pachet atât mâncare gata preparată, cât și carne sau alte ingrediente proaspete.

Restaurantul Bolta Rece va reuni 4 locații cu specific diferit: un restaurant cu meniu pe bază de carne, un restaurant pescăresc, ambele cu terasă exterioară, o pizzerie și o cafenea-patiserie. Acestea vor fi conectate de un spațiu comun de luat masa, în centrul căruia va fi amenajat un bar. Fiecare restaurant din complexul Bolta Rece va avea stații de take-away accesibile din parc.

”La Bolta Rece, oricine, indiferent de vârstă, venituri sau preferințe culinare, va găsi ceva care să îi placă, ceva care să îl bucure și ceva ce va dori să ia pentru acasă. Bucuria va veni nu doar din gustul regăsit în farfurie, ci și dintr-o serie de evenimente culinare ce vor avea loc periodic în locația din parcul Sub Arini”, Victor Grosu. 

Programat inițial pentru anul 2020, un an de incertitudine pentru industria horeca, proiectul de reconstrucție a celebrului restaurant din Parcul Sub Arini va demara în luna martie a acestui an.