Restaurant: Daimon Trattoria

Specific: Italienesc

Data: 2018

Locatie: Bucuresti, Romania

Asociat de cele mai multe ori cu activitățile de sport & wellness, Daimon este unul dintre cele mai apreciate brand-uri de leisure din capitală. Bucureștenii cunosc Daimon pentru competițiile de spinning, pentru terenurile de tenis și pentru petrecerile spumoase de la piscină. Piesa de puzzle care lipsea dintr-un concept integrat de petrecere a timpului liber, un nou design pentru Trattoria Daimon, un ambient care să te determine să petreci cât mai mult timp aici, să simți într-adevăr că Daimon este a doua ta casă.

Conceptul bucătăriei a fost creat pentru a răspunde preferințelor celor care au un program aglomerat, care mănâncă social, în întâlnirile cu partenerii de afaceri, cu prietenii sau cu familia. Bineînțeles, clienții clubului sportiv au și ei nevoie de variante pentru o dietă corectă. Din suma tuturor acestor necesități, bucătăria care poate bifa toate nevoile este cea italiană. Așadar, solicitarea pe care am primit-o a fost pentru un spațiu care să reflecte conceptul de trattoria.

Ne-am dus imediat cu gândul către restaurantele pline de viață de pe malul Mediteranei și am trecut în revistă elementele distinctive pentru care ele devin memorabile:

⦁ design minimalist, în culori deschise
⦁ materiale care exprimă căldură, familiaritate
⦁ mobilier cu accente vintage
⦁ miros de blat pufos care se coace în cuptor, chiar sub ochii tăi

Ne-am bazat pe lumina naturală pe care spațiul cu multe geamuri o oferă, de copacii din jur și de cei integrați în construcție și am creat o oază cu ambianță familială care să te ducă oricând în Bella Italia. Bogăția peisajului italian a fost adus în designul interior și prin ghivecele cu plante, prin pardoseala din lemn și gresie cu motive mediteraneene.

Designul combină elemente rustice și industriale într-o armonie vizuală perfectă, menită să ofere o experiență autentică de servire a mesei.

Preocuparea Grosu Art Studio pentru crearea unor zone instagramabile în locațiile pe care le creează este vizibilă prin peretele pe care au fost amplasate farfurii albe pe care celebritățile care iau masa la Daimon Trattoria pot lăsa un autograf sau un testimonial despre experiența lor.

Câștigător absolut al multor studii legate de preferințele olfactive ale oamenilor din întreaga lume, mirosul de pâine caldă este emanat de cuptorul pentru pizza amplasat chiar în interiorul restaurantului pentru a oferi oaspeților experiența unică de a-și vedea pizza pregătindu-se.