Cine s-ar fi gândit să deschidă în România un restaurant aprovizionat exclusiv cu ingrediente din Portugalia și de ce tot acest efort? Un portughez îndrăgostit de gastronomia țării sale, dar și de România, în egală măsură. Jose Gaspar conducea în România o afacere în domeniul construcțiilor când a decis să își împlinească visul de a aduce gastronomia portugheză la București. La doi ani și jumătate de la deschiderea Dancing Lobster, povestește zâmbind despre cele 9 luni de provocări prin care a trecut pentru realizarea acestui vis. Știa că va servi preparate la nivelul restaurantelor de top din Europa, stia că bucătăria va fi condusă de un chef portughez care va lucra exclusiv cu ingrediente autentice, însă nu știa nimic despre preferințele sau obiceiurile de consum ale românilor. Găsise locul unde urma să fie restaurantul, însă nu avea încă un concept și nici un nume. A început să lucreze cu o echipă de arhitecți cu experiență în spații comerciale, însă lucrurile mergeau greoi.
Discuția cu echipa Grosu Art Studio a debutat punctual, cu subiecte legate de designul restaurantului, dar în scurt timp a ”alunecat” către o abordare completă, către branding, promovare și tot ce presupune gestionarea eficientă a unui restaurant de succes. Se întâlniseră pentru un proiect de design, însă Jose a primit de la GAS schița unui plan de afaceri.